1. M.R.I مغز:
دربررسی مغزونخاع و چشم، گوش و بسیاری از دیگر اعضاء موجود در ناحیه سر و گردن به کار میرود. باید یادآور گردید که نخستین بار از این روش در برررسی مغز و نخاع استفاده شد و M.R.I به میزان زیادی به یاری متخصصین و جراحان مغز و اعصاب آمد
. از این روش در تشخیص پارگی وجابجایی دیسکهای بین مهرههای ستون فقرات، صدمات وتومورهای نخاع، تومورهای مغز، خونریزیها و به خصوص سکته های مغزی استفاده می شود. در برخی موارد خاص که تشخیص آن برعهده پزشک معالج شماست، ممکن است نیاز به استفاده از ماده گادولینیوم جهت تصویربرداری در روش M.R.I باشد.
دراین نوع تصویربرداری، تصاویر کاملا تفکیک شدهای از بخشهای مختلف مغز گرفته میشود. وضعیت بیماران مبتلا به سردرد حملهای و ناگهانی، ضعف و دوبینی، با MRI مغز قابل بررسی است. MRI مغز برای تکمیل تصویربرداری به وسیله سیتیاسکن و در مواردی نامشخص بودن تصاویر دریافتی به وسیله سیتیاسکن نیز استفاده میشود.
2. M.R.I ستون مهرهها:
معمولا برای بررسی بیرونزدگی یا تورم غیرعادی دیسک، تنگشدن و ناراحتی کانال میانی ستونمهرهها کاربرد دارد. علاوه بر این، این نوع تصویر برداری بهترین شیوه برای بررسی وضعیت آسیبها و مشکلات عودکننده (بازگشتکننده) ستون مهرهها در بیمارانی است که مورد عمل جراحی ستون مهرهها قرارگرفتهاند.
آمادگی های پیش از انجام mri مغز و ستون فقرات
امادگیهای عمومی و اختصاصی
وقتی در داخل دستگاه قرار گرفتید کاملا بی حرکت باشید.
موارد ارایشی بهداشتی پلک ها و مژه ها با پنبه خیس یا پاک کنننده های ویژه به طور کامل پاک کنید. زیرا مواد ارایشی حاوی فلزاتی مانند ترکیبات اهن نیکل و مولیبدن هستند که میتوانند سبب خرابی تصاویر چشم ها شوند سرمه نیز به جهت ترکیبات فلزی میتواند ایجاد مزاحمت کند.
قبل از انجام ازمون لنزهای تماسی را از چشم خود خارج نمایید
در حین ازمایش مغز حدالمقدور از پلک زدن سریع غیر معمول بپرهیزید.